Resultats

Resultats de les enquestes realitzades sobre els desnonaments.

A continuació volem plasmar els resultats de la enquesta realitzada a 41 persones de diferent franja d'edat, sexe i situació laboral.

A l'hora d'extreure els resultats hem decidit reunir les dades obtingudes de divereses maneres; en alguns casos en forma de grafics i en altres, més difícils de quantificar, exposarem els resultats en forma de redacció.


Tal i com podem observar en aquest diagrama de sectors, el 71% dels participants que responen l’enquesta són dones, mentre que el 29% són homes. Per tant, observem que s'han interessat més les dones que els homes en respondre.


La franja d'edats més significativa que ha respost l'enquesta és la dels 18 anys fins als 25 anys, seguida de la franja dels 25 anys fins als 30. Això ens indica una realitat, que els joves estan molt interessats i concienciats amb les problemàtiques socials. 


NACIONALITAT

La majoria dels participants de l'enquesta tenen una nacionalitat espanyola, excepte un participant italià i 9 de catalans. el que ens indiquen les dades obtingudes és que gairebé tots els participants són del territori Nacional.



En concordança amb el que hem exposat en l'apartat de l'edat, trobem que una majoria significativa dels participants tenen o estan cursant estudis universitaris, el batxillerat o cicles formatius/FP; ja que pertanyen a la franja d'edat dels 18 als 25 anys. els que menys participació han mostrat són els que nomès disposen del graduat escolar.



Seguint en la línia de l'apartat anterior el 58% dels participants resulten ser estudiants; mentres que nomès el 22% estan en situació activa i un 17% d'aturats. La resta dels participants, un 3% són receptors d'una ajuda.




Hem observat que de les presones participants, és troben afectats per la situació de desnonament són d' 1% vers al 99% que no s'hi veuen afectats.
 .


 Referents a la tinença o no d'hipoteca, un 87% dels enquestats han respost que no tenen hipoteca en contra d'un 13 % que si que en tenen.



En quant a l'opinió sobre l'execució dels desnonamanents, trobem que un 13% hi estàn d'acord mentres que un 87% no hi està d'acord.


La resposta que han donat la majoria de participants, ha sigut un 80% que creuen que els desnonaments han augmentat aquest any 2013 respecte al 2012. Un 7% dels participants creuen que es mantenen en les mateixes xifres; en canvi un 8% pensen que ha minvat i el 5% restant no saben o no contesten.

CIUTADANS DESNONATS

Sobre l'opinió dels ciutadans que es troben en procés de desnonament, gairebé la meitat de les respostes obtingudes demostra que consideren que els ciutadans han estat víctimes de l'engany de bancs i polítics; mentre que un quart del total restant creuen que els ciutadans no es van informar de les condicions de la hipoteca que van pactar amb el banc o que han sigut irresponsables per viure sobre les seves possibilitats. L'altre quart, ha considerat que totes les respostes mostrades eren les causants de la situació dels ciutadans.

LA CAUSA DE LA CRISI

Un nombre elevat de participants creuen que els causants principals són els polítics i seguit dels bancs. D'altra banda, una gran majoria afirma que tots  els apartats citats en aquesta pregunta són els responsables d'aquesta situació. Una petita minoria acusa als ciutadans mentres que també és fa referència al govern, a la monarquia, la globalització, l'economia o bé que no és cap de les anteriors citades en la pregunta.



La gran majoria dels nostres participants en l'enquesta no han estat desnonat, ocupen el 97% en contra del 3% que si han estat desnonats alguna vegada.


Hi ha un 18% d' enquestats que tenen algun familiar o conegut proper, que ha estat desnonat alguna vegada en contra d'un 82% que no coneixen ningú que hagi patit aquest procès.
En el cas de les respostes afirmatives, es proposava poder comentar lliurement sobre el motiu pel qual van ser desnonats els familiar o coneguts. Les respostes han estat bàsicament relacionades amb la situació d'atur en un o diversos membres de la família o la impossibilitat de pagar les quotes de la hipoteca.

COL·LABORACIÓ PAH

Només dues de les persones enquestades, constaten que col·laboren amb la Plataforma dels Afectats per la Hipoteca. La majoria restant afirmen que no hi col·laboren, tot i que a alguns els agradaria poder fer-ho.

POSSIBLE "SOLUCIÓ" ALS DESNONAMENTS

Hem categoritzat les respostes obtingudes d'aquesta pregunta, ja que es tracta d'una pregunta amb resposta oberta, i per tant difícil d'interpretar i exposar. Les més destacades, i per ordre de freqüència, de més a menys:
Pactar amb els bancs, ajornar els pagaments de la hipoteca, dació en pagament, canviar la perspectiva econòmica i política, canvi de sistema o de legislació, lloguers social, respecte pels drets fonamentals, recollida de firmes, crear llocs de treball, ajuda per als ciutadans, cohesió social, QUE DEIXIN VIURE!, viure al carrer, no valorar tant els diners, comunisme, continuar amb la lluita, LLUITA ARMADA, no ho sap.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada